Pont (aqüeducte) de les Caixes


Lugar / Lloc Pont de Les Caixes
Municipio / Municipi Constantí
Comarca Tarragonès Provincia Tarragona
--- Bé Cultural d'Interès Local | Bien Cultural de Interés Local
--- Espai públic | Espacio público
Data / Fecha Època medieval i romana | Época medieval y romana
Localització / Localización
Seguint el camí que surt de la vil·la de Centcelles, en sentit nord, a la Sèquia del Molí | Siguiendo el camino que sale de la villa de Centcelles, sentido norte, a la Sèquia del Molí

Fotos (c) LuisAngelGuardo 2022 - cosetano
(clicar fotos para ampliar / clicar fotos per ampliar)
 
El pont de les caixes és l'estructura més espectacular de la Sèquia del Molins, que servia per salvar el clot que forma el Torrent de la Ferrerota. L'estructura té uns 36 metres de llargada i està sostingut per quatre arcs, tres dels quals són de mig punt i dos d'aquests són cecs. En dates recents, l'ensulsiada d'un tram de mur de maçoneria deixà a la vista les restes de l'antiga canalització d'època romana, que es dirigia envers la propera vil·la de Centcelles (font : Diputació Tarragona)

 
El pont de Les Caixes es la estructura más espectacular de la Sèquia del Molins, que servía para salvar el hoyo que forma el Torrent de la Ferrerota. Tiene unos 36 m. de largo. Está sostenido por cuatro arcos, tres de ellos de medio punto y dos de ellos son ciegos. En fechas recientes, el derrumbe de un tramo de muro de mampostería dejó a la vista los restos de la antigua canalización de época romana, que se dirigía hacia la próxima villa de Centcelles (fuente : Diputación Tarragona)













No hay comentarios:

Con educación // Amb educació

Imágenes del tema: merrymoonmary. Con la tecnología de Blogger.